nuffnang

Singgah Mai beli Satt.... Tgk Jer pon takpa...

Saturday, December 22, 2012

nak kurus - x payah tahan lapar


Semua wanita sukakan kecantikan. Siapa yang x nak cantik.

Persepsi manusia sekarang kurus mesti cantik. Betul tak? Kadang-kadang bila kita tgk sorang perempuan tu, muka dah cantik tapi GEMUKS.
Kulit putih gebu tapi GEMUKS.

semuanya x kena, patutnya kita bersyukur dengan apa yang telah ALLAH kurniakan kepada kita. 

oleh itu jagalah, peliharalah badan yang ALLAH anugerahkan ini. 
Badan ini pun hanya pinjaman semata-mata.





Semua orang suka makan betul. Sama ada makanan itu sedap @ x sedap kita makan jer.. :0)
makan yang keterlaluan yang akan menyebabkan kenaikan berat badan sekiranya tidak dikawal.

dengan hanya memakai KORSET DX LINGERIE ELKEN, 
anda dapat mengawal nafsu makan anda.
Anda tidak perlu berlapar untuk diet.
Anda boleh makan apa saja.
Tidak perlu diet KARBO

ini kerana waist nipper dan body shaper akan mengempiskan perut anda.
Anda akan AUTOMATIK kenyang dan akan berhenti makan  







Apa yang perlu anda buat ialah perlu fokus,
kenapa anda nak kurus 
untuk apa
untuk siapa
dan 
mengapa

KORSET DX LINGERIE ELKEN ini sangat selesa dipakai
so anda boleh memakainya setiap hari tanpa halangan contohnya tiada lagi masalah
sakit belakang
long girdle susah nk tanggal kalau nk ke toilet
long girdle ketat sangat
besi mencucuk pinggang
ambil masa yg lama dalam tandas
kainnya panas

dah beli korset mahal-mahal lepas tu kenapa x pakai?
apa yg menyebabkan anda x pakai?
sbb X SELESA bukan?
sbb tu tersorok dalam almari baju saja
berbaloi ke beli korset ribuan ringgit lps tu x pakai , bg almari yang pakai?

dengan DX LINGERIE ELKEN anda tidak akan mengalami masalah seperti itu
ini kerana ianya sangat selesa dan fleksibel
tulang teflon boleh melentur sehingga 360 darjah
bila satu hari x pakai, anda akan rasa KELAINANNYA :)

Pada sesiapa yang berminat untuk FREE FITTING DX LINGERIE (ELKEN),
sile PM sy ye!!
free fitting nie,
PERCUMA sahaja,
X PERLU BAYAR APA PUN.

ayu - 016-666 4769

whatapps 012- 609 4764

manis2309@yahoo.com

FB : Rohayu Seri Kembangan

GERENTI 100% anda akn PUAS HATI!!
CUBA dulu free fitting,then kalau anda puas hati,
anda boleh beli ,
kalau x nk beli pon xpe,tiade paksaan!!

keputusan untuk membentuk badan anda terletak di tangan anda sendiri!!





Thursday, December 20, 2012

Dengan Ansuran AEON anda boleh memiliki DX LINGERIE ELKEN


Bagi semua produk ELKEN, anda boleh membelinya secara CASH (TUNAI) , 
kad kredit easy payment 0 interest atau 
secara ANSURAN AEON iaitu serendah RM107 sebulan sahaja.

Dengan adanya pembelian melalui ansuran AEON ramai yang sudah memiliki DX LINGERIE ELKEN.
Ianya amat mudah dengan hanya memberi 

1) fotostat IC depan dan belakang, 

2) penyata bank yang terkini dan

3) slip gaji yang tidak perlu disahkan oleh majikan.

anda hanya perlu isi borang AEON sahaja.

sekiranya anda adalah ahli AEON, kelulusan pinjaman adalah 1 hari sahaja @ 

anda adalah pemegang mana-mana kad kredit kelulusan pinjaman juga 1 hari sahaja

sekiranya anda BUKAN AHLI AEON kelulusan pinjaman adalah dalam masa 5 hari bekerja

yang bestnya AEON x potong duit dalam slip gaji.

setiap 2hb setiap bulan AEON akan AUTO DEBIT direct dr bank yang anda pilih.

mudah bukan, anda x perlu untuk bank in kan duit anda utk pembayaran.

sebelum pemotongan pembayaran, pihak AEON akan call anda dulu utk pastikan jumlah duit mencukupi utk membuat pemotongan.

Pada sesiapa yang berminat untuk FREE FITTING DX LINGERIE (ELKEN),
sile PM sy ye!!
free fitting nie,
PERCUMA sahaja,
X PERLU BAYAR APA PUN.

ayu - 016-666 4769

whatapps 012- 609 4764

manis2309@yahoo.com


FB : Rohayu Seri Kembangan

GERENTI 100% anda akn PUAS HATI!!
CUBA dulu free fitting,then kalau anda puas hati,
anda boleh beli ,
kalau x nk beli pon xpe,tiade paksaan!!

keputusan untuk membentuk badan anda terletak di tangan anda sendiri!!



Tuesday, December 18, 2012

Pengalaman Memakai Korset DX ELKEN



Saya mula memakai DX LINGERIE ELKEN pada 20 April 2012 iaitu berat 90.7 kg.
Berat terakhir saya pada 6 Ogos 2012 iaitu 86.6kg.
iaitu beza sebanyak 4.1 kg .
Selepas itu, Alhamdulillah saya disahkan mengandung :)
Rezeki Ramadan 2012.
Untuk pengetahuan semua, bln 11 lepas, genaplah usia ulangtahun perkahwinan saya yang ke-4 tahun.
Sebelum ini saya belum pernah lekat @ mengandung.
Niat saya memakai korset DX ini ialah untuk bagi kurus dan cantik untuk suami saya sbb suami orgnya kurus sahaja.
Di samping itu juga, saya mengambil SUPPLEMEN ELKEN SPIRULINA, LACTOSE dan KOLAGEN EL-MARINO.


Saya hanya menyapu selulit gel sebelum memakai korset DX ELKEN. Saya akan memakai selama 8 jam satu hari dan konsisten memakai setiap hari. 

Apa salahnya saya melabur sedikit duit untuk kecantikan diri sendiri dan yg mendapat kepuasannya juga ialah diri sendiri. lagipun kita orang perempuan sekarang kan bekerja, gunalah duit sendiri untuk memanjakan diri sendiri setelah penat mencari duit. Di samping itu juga, sy dapat menjana pendapatan sampingan dengan hanya memakai KORSET DX ELKEN iaitu dengan hanya rekemen kpd kawan-kawan. 
Apabila kawan-kawan @ orang ramai melihat perubahan yang berlaku kpd saya, secara x langsung saya juga turut menjual produk ELKEN iaitu  suplemen dan KORSET DX LINGERIE.

Now saya telah mendapat kembali pulangan wang dilaburkan untuk korset diri sendiri :)
Di samping mendapat wang tambahan, saya juga dapat membantu insan yang mengalami nasib seperti saya.
Apa salahnya kita berikhtiar @ mencuba untuk mencari yang terbaik untuk diri sendiri.
wang boleh dicari tetapi kesihatan tidak boleh dibeli. 


Pada sesiapa yang berminat untuk FREE FITTING DX LINGERIE (ELKEN),
sile PM sy ye!!
free fitting nie,
PERCUMA sahaja,
X PERLU BAYAR APA PUN.

ayu - 016-666 4769



whatapps /telegram



manis2309@yahoo.com



FB : Rohayu Seri Kembangan


GERENTI 100% anda akn PUAS HATI!!

CUBA dulu free fitting,then kalau anda puas hati,
anda boleh beli ,
kalau x nk beli pon xpe,tiade paksaan!!

keputusan untuk membentuk badan anda terletak di tangan anda sendiri!!



Sunday, December 9, 2012

Testimoni Kolagen EL-MARINO


Ini kakak officemate saya. Beliau dah minum Kolagen EL-MARINO hampir nk masuk 8 bulan. Sangat konsisten dan percaya dengan Produk KOLAGEN EL_MARINO ini.
1 hari akan minum 4 sachet KOLAGEN EL-MARINO.

Melabur untuk cantikkan diri sendiri. Apa salahnya..:).. yang penting hasilnya kita nampak.
bukan hanya nampak perbezaan di muka, malah keseluruhan badan. kulit semakin cerah, payudara semakin tegang dan muka tidak kusam lagi 


berminat untuk mencuba KOLAGEN EL-MARINO
boleh hubungi saya
ayu 016-666 4769
whataspp 012-609 4764
manis2309@yahoo.com


Monday, November 26, 2012

LD VENUS- kembali dara dan awet muda

LD VENUS



Adakah anda mengalami masalah seperti :-

-       Haid tidak teratur – ingin mendapatkan anak tetapi tidak berhasil

-       Senggugut

-       Keputihan

-       Masalah biasa bagi wanita selepas bersalin

-       Salur faraj yang longgar

-       Vagina yang mengembang sering menjadi masalah kepada wanita selepas bersalin memandangkan ia telah direnggangkan dengan begitu teruk sekali. Kadang-kadang keadaan vagina langsung tidak dapat kembali kepada saiz seperti sebelum hamil

-       Garisan kedut pada perut

-       Rahim yang menurun dan jatuh jejas hubungan kelamin (prolaps uterus terutamanya disebabkan oleh factor usia dan proses melahirkan anak)

-       Putus haid  (MENOPAUS) – 85% wanita yang hamper putus haid mengalami kepanasan dan berpeluh malam, kurang tidur, keletihan, sering pening kepala, meragam dan mudah naik marah

-       Hormon tidak seimbang

-       Faraj kering

-       Cepat beruban

-       Penuaan pramatang

KEBAIKAN LD-VENUS

-       Membentuk tekstur kulit, pigmentasi dan lingkaran mata

-       Menggalakkan peredaran darah

-       Meningkatkan tenaga

-       Memperbaik kesejahteraan umum

-       Membantu dalam mengawal atur dan mengkhasiatkan kaum wanita yang sedang pulih selepas bersalin

-       Menggalakkan pengecutan uterus

-       Memperbaiki pemulihan ovary dan uterus

-       Meningkatkan sel darah merah dan paras hemoglobin wanita yang baru bersalin dan mereka yang mengalami keguguran

-       Memperbaik kesihatan seperti tenaga dalaman, anemia dan gejala fisiologi wanita

-       Keberkesanan menyeluruh dalam penjagaan uterus adalah setinggi 92.48%


Semua wanita tidak kira sama ada anda :-
-       gadis remaja
-       bujang
-       sudah berkahwin
-       pertengahan usia
-       dalam waktu pantang
-       berusia lanjut

boleh meminum LD VENUS

1 kotak ada 20 botol 
1 hari hanya 1 botol sahaja

1 botol sebelum makan tengah hari
Harga Ahli RM156.50 dan Harga Bukan Ahli RM180.00


-       tiada kesan sampingan
-       tiada kandungan hormone
-       tiada kandungan bahan kimia
-       tiada bahan tambahan tiruan



 FEEDBACK dr seorang customer, baru minum 1 kotak LD VENUS (20 botol) - satu hari satu botol, pengalaman yg amat menakjubkan - si suami terkejut dgn perubahannya sampai 3 ari direct u olz gara-garpenangan LD VENUS, sampai sanggup si suami outstation dr Pahang balik rumah di Putrajaya semata-mata teringatkan kemutan si isteri :).... ini kisah benar yer.. bukan rekaan semata-mata..... BELUM CUBA BELUM TAU... hehhehehehehhe........



berminat boleh hubungi 
ayu 016-666 4769
whatsapp 012-609 4764
FB Rohayu Seri Kembangan


Sunday, November 25, 2012

Bagaimana cara untuk mendapatkan PAYUDARA yang MONTOK?



LD-ESTEEM

Adakah anda mengalami menghadapi masalah seperti :-

-       Kulit semakin kusam dan tidak berseri
-       Daya ingatan semakin lemah
-       Kurang sabar dan panas baran
-       Insomnia
-       Mudah gemuk walaupun makan sedikit
-       Tidak berpuas hati dengan potongan badan
-       Hilang keyakinan diri ketika menghadap cermin
-       Perasaan rendah diri yang mungkin akan menjejaskan keharmonian hubungan dengan suami
-       Sesungguhnya semua ini mungkin berkait rapat dengan keadaan fisiologi kita
-       *FISIOLOGI – merujuk kepada fungsi tubuh, termasuk aspek fizikal dan emosi

Anggun menyerlah kewanitaan
Gaya hidup yang sihat. Wanita yang pentingkan kesihatan wanita menjaga penampilan diri.

Berusaha untuk mendapatkan tubuh yang menarik, gebu dan anggun

Payudara merupakan lambang seorang wanita @ ASET seorang wanita

Payudara yang tidak tegang, tidak sempurna dan tidak menarik akan berasa malu, tidak yakin, rendah diri

Payudara sebelah kiri @ kanan lebih kecil dari kanan @ kiri

LD-ESTEEM
-      Campuran kaya dengan herba cina yang bernilai
-       Memulihkan keyakinan diri
-       Diproses dengan teknologi yang canggih
-       Tiada kesan sampingan
-       Tidak mengandungi kandungan hormone
-    Digunakan secara tradisional untuk mengawal atur dan mempertingkatkan peredaran darah
-    Suplemen herba asli yang dapat membantu sistem hormon kaum wanita

KEBAIKAN LD-ESTEEM
-       Kekalkan payudara menjadi tegang, menarik dan kenyal
-       Mencapai saiz yang diidamkan
-       Penggunaannya secara berterusan mencegah dan memperbaiki payudara yang longgar, melayut dan mengecut
-       Mencerahkan warna puting
-       Mencegah dan memperbaiki pigmentasi dan menjadi kulit lebih cerah
-       Menyokong kesihatan ginjal-hati (hati mengawal darah, pembaikan kesihatan hati akan meningkatkan bekalan darah, justeru menjamin kedatangan haid yang teratur)
-       Merangsang ovary dan kelenjar mamari
-       Meningkatkan peredaran darah di bahagian payudara
-       Membekalkan nutrient kepada payudara
-       Meningkatkan pembentukan tisu fibrous (gentian) di bahagian payudara
-       Menggalakkan pertumbuhan payudara yang sihat
-   Meningkatkan kecergasan

TESTIMONI LD-ESTEEM

 Payudara akan berasa berdenyut dan sakit. Urat di sekitar payudara menjadi tegang. Cup bra akan menjadi penuh, padat dan tegang. 


Untuk payudara, si suami pulak tegur KENYAL, PEJALdan TEGANG...dah x macam dulu, dulu puting satu kiri satu ke kanan... lembik.... :)


 Semua wanita tidak kira sama ada anda :-
-       gadis remaja
-       bujang
-       sudah berkahwin
-       pertengahan usia
-       dalam waktu pantang
-       berusia lanjut

boleh meminum LD ESTEEM

1 hari kena minum 2 botol
1 botol sebelum makan sarapan dan 1 botol sebelum makan malam
1 kotak mempunyai 20 botol 
Harga Ahli RM196.50 Harga Bukan Ahli RM227

-       tiada kesan sampingan
-       tiada kandungan hormone
-       tiada kandungan bahan kimia
-       tiada bahan tambahan tiruan


kesihatan wanita boleh dipulihkan kembali dengan LD-ESTEEM
cuba dulu baru tau :)


kebanyakan wanita sekarang malu untuk bercakap benar walaupun ianya terjadi kepada dirinya.
- mereka lebih senang berdiam diri - segan utk menyatakan masalah
- membiarkan sahaja
- makan ubat sebarangan - contoh ubat sapu di sekitar payudara
- mendapatkan suntikan dan menjalani pembedahan sewenang-wenangnya

berminat boleh hubungi 
ayu 016-666 4769
whatsapp 012-609 4764
FB Rohayu Seri Kembangan



Saturday, October 6, 2012

Ingin Mencuba Untuk Mengandung? Boleh cuba ini ...


Bagi setiap pasangan suami isteri yang berkahwin mesti dan pasti inginkan anak sendiri iaitu zuriat dari diri sendiri kan... Semua itu adalah rezeki daripada Allah SWT.

Sama juga seperti saya. Untuk makluman saya telah berkahwin pada 28/11/2008. Tahun ni 2012 dah nk masuk tahun yang ke-4 sy mendirikan rumahtangga. Suami saya merupakan anak yg ke-2 dari 4 org adik-beradik. Keempat-empatnya semua LELAKI. Suami juga org yg pertama berkahwin di dalam familynya. Bermaksud saya adalah menantu yang sulung dalam keluarga suami saya. Lihat betapa tekanan @ stressnya saya apabila sedara-mara sebelah suami bertanya bila nk ada org baru... memang sensitif dan amat terasa bila ada org yg bertanya mcm tuh...pernah rasa mcm x nak pegi kenduri, open house sbb takut nanti diaorg mesti tanya.bila diaorg tanya tuh, airmata nih macam nk menitik jer tapi tahan jer... tapi apa yg ada dalam hati tiada siapa yg tahu....

mmg sedih dan kecik hati... siapa yg x nak anak kan.... semua itu adalah rezeki dr Yang Maha Esa, kita sebagai hamba-Nya hanya berdoa dan berikhtiar.

Dah macam-macam produk sy minum, makan, telan dan sebagainya.

Di antara usaha yang saya lakukan untuk hamil ialah :-

1) Berurut 3 hari berturut-turut dengan mak bidan ( lebih kurang 4 org mak bidan) untuk naikkan peranakan @ sengkak  (sy start berurut bila usia perkahwinan dah menjangkau setahun ke atas)

2) mandi bunga pun ngan mak bidan (sekali jer)

3) g klinik kesihatan (cek hormon , darah - suami/isteri) - semua ok :)

4) makan ubat utk kuruskan badan (SD11, Polytermex, Dr. Aishah Solution n mcm-mcm lagi)

5) makan asid folik beli kat farmasi tp x konsisten

6) makan serbuk apa tah dr Mekah MIL bg... Ya Allah sy x lalu nk telan tp telan la juga

7) jumpa mak bomoh ala-ala nk buang apa yang patut ( contoh saka, ada gangguan) sampai lebam-lebam kat badan

8)sy x pernah amik supplemen yg lain contoh seperti BIODEX @ sebagainya sbb nk kena consume konsisten dan harganya yg mahal


DX LINGERIE

SELULIT GEL


segala-galanya berubah apabila saya start join ELKEN. sy join elken hanyalah untuk membeli DX LINGERIE untuk kuruskan badan. sebabnya saya tau, sy bukan jenis yg senang nk telan ubat kurus jenis cecair nih... So dgn memakai DX LINGERIE, sy dapat mengawal pemakanan sy sbb makan skit jer pun dah cepat kenyang. badan pun dah ada SHAPE tu yg best tuh..badan jadi kemas dan tidak menggeleber. Sebelum pakai DX LINGERIE, sy akan sapu SELULIT GEL di bwh lengan, perut dan paha. Lepas pakai DX LINGERIE, sy akan urut dan usap di sekitar kwsn perut naik ke atas. mcm tok bidan yg dok urut tuh. utk naikkan peranakan. setiap hari sy buat mcm tuh.




LACTOSE




lps sebulan pakai DX, sy diperkenalkan dengan LACTOSE iaitu produk untuk cuci usus. Lactose ni mmg bagus untuk buang toksin dalam badan dgn kata lain untuk cuci usus besar dan usus kecil dalam badan kita. saya minum lactose perisa oren sebelum tido waktu malam. keesokkan paginya terus g tandas buang air besar. sy minum 7 hari berturut-turut utk cuci usus. sy ni asyik makan jer, semua bedal tapi usus x penah cuci. so mmg sy konsisten minum 7 ari direct sbb bila dah cuci usus, kita amik suplemen apapun, bdan kita cepat serap nutrien @ khasiat dr suplemen yg kita amik.

KOLAGEN EL-MARINO



Lepas amik lactose, sy amik KOLAGEN EL-MARINO. Kolagen mmg bagus untuk keseluruhan kulit badan kita. Kulit jadi semakin lembap dan bersih. Yg best tuh pipi nampak GLOWING... rasanya pun sedap manis-manis masam rasa buah delima.. mmg sedap sebabtu la sy boleh minum... hehehehhehe....
mmg sy konsisten minum satu hari 2 sachet ikut kpd usia :)


SPIRULINA
Pada masa yg sama juga, sy amik supplemen SPIRULINA. sy makan spirulina ni pon sbb dapat free masa g winner's nite arituh. sy paksa hubby makan sbb apa dia memang seorang yang kuat merokok. so dengan makan spirulina dapatlah seimbangkan badan dia. dah la dia tuh x suka makan sayur. so ari2x sy paksa dia amik spirulina. pagi 5 biji dan malam 5 biji. masa bulan puasa. SPIRULINA mmg sangat membantu. badan x rasa letih dan x cepat lapar. yg ni diakui sendiri oleh hubby. so sy memang konsisten amik spirulina husband n wife.

Alhamdulillah, rezeki Allah nk bagi kepada kami berdua, pada bulan Ramadan sy disahkan MENGANDUNG 4 minggu. itupon sbb period sy lambat 10 hari. selalunya period sy mmg on time. kalau lewat pun sehari jer...sy igt period lewat sbb sy BERPUASA.. normal la kan bila kita puasa period lambat skit. sy x nak buat UPT sbb takut frust sbb sebelum ni kalau lewat skit mesti cek... so sy n hubby x nak berharap sangat. even masa period lewat tu pon sy masih lagi memakai DX LINGERIE. bila hari ye ke-10 sy minta hubby belikan UPT sbb sy nk confirmkan kalau sy x prgnant saya still boleh pakai DX LINGERIE. nanti bila saya x tau yg sy prgnant, sy masih lagi memakai DX LINGERIE takut something happen kat baby lak....1st sy cek nampak blur jer... so sy x sure prggy ke tak... sbb dah lama x buat UPT :)

bila g opis, sy citer kat opismate saya kak Zoolia, Adie n kak Farah. Kak Farah dengan confidentnya kata yg sy ni prgnant. sbb kak Farah byk pengalaman bab2x UPT ni.. katanya... :)
on the spot diaorg srh hubby n sy g klinik sbb kalau tahu awak prgnant kita boleh amik langkah berjaga-jaga. diaorg yg excited. terharu sgt sy sbb diaorg concern about me. tghari tu jgk sy g klinik buat urine test. Alhamdulillah doktor pun sahkan saya mengandung.
Ya Allah masa tu perasaan saya hanya Tuhan sj yg tahu. nk nangis tp malu kat doktor. doktor pun ckp Alhamdulillah rezeki Ramadan. yg hubby lak muka blur.. :)

bila masa dalam keta, hubby tny betul ker? terus dia kata ni mesti sbb kita makan SPIRULINA kan :)....dia mcm x cayer... sbb sepanjang perkahwinan, sy x pernah lekat @ prgnant... ni lah 1st time. terus call mak ngan ayah kat kg dan MIL. diaorg sume happy. cuma MIL pesan b4 kandungan 3 bulan jgn bgtau sapa-sapa yer.. sbb kita x tahu kan hati manusia.. so sy ngan hubby mmg simpan rahsia ni seboleh yg mungkin. ye la kan, lama kami tunggu...

Alhamdulillah,now usia kandungan saya 3 bulan 2 minggu...

x ramai rakan @ kawan opis yg tahu pasal berita nih.. kalau yg tahu pun, mesti ada yg sampaikan...

itu sahaja yg sy nk kongsikan bersama anda. ini adalah testimoni diri saya sendiri. ini adalah kisah benar dan bukan rekaan semata-mata.


Wednesday, July 11, 2012

Malaysia Negara ORANG GEMUK


Fakta-fakta menarik berkenaan dengan berat badan

90% cubaan untuk menguruskan badan gagal.

Sebab utamanya adalah kerana memilih cara yang salah!!



Statistik Malaysia

•48% lelaki obes,

62% perempuan obes!

•10,000+ kematian tahunan akibat serangan jantung, strok,
 kegagalan buah pinggang.

•6,000 kematian tahunan akibat penyakit jantung.

•3 juta dengan kolestrol tinggi.

•40,000 kes kanser baru setiap tahun

•2.1 juta yang menghadapi kencing manis.


43.1% daripada warga Malaysia dewasa

mempunyai berat berlebihan.

400 juta Orang dewasa di seluruh dunia adalah obes

dan 1.6 billion mempunyai berat badan berlebihan.

17 juta kes kardiovaskular di dunia

berkaitan dengan obesiti.

Epedemik Sedunia

Insiden berat badan berlebihan dan obesiti tersebar luas dengan perangkaan 31.6% dan 16.3% masing-masing di Malaysia. Lebih kurang 30.9% lelaki dan 32.4% perempuan mempunyai berat badan berlebihan sementara 13.9% lelaki dan 18.8% perempuan adalah obes.

Dijangkakan lebih kurang 3.8 juta dan 2 juta orang dewasa berumur 25-64 tahun didapati sama ada masing-masing mempunyai berat badan berlebihan atau obes. Lebih kurang 1 dalam 2 orang dewasa berumur 25 hingga 64 tahun sama ada mempunyai berat badan berlebihan atau obes.

Lebih kurang setiap orang keempat di muka bumi ini terlalu gemuk. Obesiti dengan pantasnya menjadi salah satu sebab utama kematian di dunia.

Unjuran Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menunjukkan bahawa secara global pada 2005, lebih kurang 1.6 billion orang dewasa mempunyai berat badan yang berlebihan dan lebih kurang 400 juta orang dewasa adalah obes. WHO mengunjurkan bahawa menjelang 2015, lebih kurang 2.3 billion orang dewasa akan mempunyai berat badan yang berlebihan dan 700 juta akan menjadi obes.

Kematian akibat daripada Diabetes akan meningkat lebih 50% di seluruh dunia dalam 10 tahun akan datang -WHO

ANDA BAGAIMANA?

Berubah sebelum terlambat? TANYA SAYA BAGAIMANA!!


Pada sesiapa yang berminat untuk FREE FITTING DX LINGERIE (ELKEN),
sile PM sy ye!!
free fitting nie,
PERCUMA sahaja,
X PERLU BAYAR APA PUN.

ayu - 016-666 4769

whatapps 012- 609 4764

manis2309@yahoo.com


FB : Rohayu Seri Kembangan

GERENTI 100% anda akn PUAS HATI!!
CUBA dulu free fitting,then kalau anda puas hati,
anda boleh beli ,
kalau x nk beli pon xpe,tiade paksaan!!

keputusan untuk membentuk badan anda terletak di tangan anda sendiri!!